KALENDER - på gång

logotype länsstyrelsen i hallands län

hallands matgille gör restaurangsatsning

Den 14 - 15 oktober kommer Hallands Matgille dra igång en stor restaurangsatsning med Paul Svensson vid rodret. Hallands Matgille vill inspirera och utveckla restauratörerna att jobba mer lokalt, hållbart och samverka med andra. Paul Svensson kommer snacka matsvinn, en grönare måltid, få deltagarna att upptäcka vad som finns runt knuten och ge dem tips och tricks som får dem att ta ett nytt kliv in i vår framtid.

Tänk globalt - ät lokalt.

Deltagandet är kostnadsfritt genom Hallands Matgille.

logotype länsstyrelsen i hallands län

livsmedel på export

Under hösten öppnar Exportcentrum Halland porten till Europa och Asien för dig. Anuga och Swedish Winter är två fantastiska mötesplatser för er att lära känna nya marknader. Världen väntar på era fantastiska produkter.

logotype länsstyrelsen i hallands län

starta livsmedelsverksamhet

Kurs för dig som tänker starta livsmedelsverksamhet på den halländska landsbygden. Vi går bland annat igenom livsmedelslagstiftning, vilka tillstånd som behövs och hur lokalen bör utformas.

Nästa kurs blir torsdag 5 december på Getteröns Naturum i Varberg. Mer information får du från Ingvor Johansson på Länsstyrelsen 010-224 33 93

logotype länsstyrelsen i hallands län

Kurser om livsmedelshygien

Länsstyrelsen erbjuder utbildningar i livsmedelshygien för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden. Grundkurs i livsmedelssäkerhet ges 10 september i Halmstad. Kursen finns även som webb-utbildning. Tvådagarsutbildning i HACCP i praktiken ges 24 september och 1 oktober i Halmstad. Du kan också få rådgivning ute på din egen anläggning.

Nyheter och referat

logotype länsstyrelsen i hallands län


sök Stöd för cirkulära produkt- och varuflöden

Energimyndigheten utlyser stöd för projekt som syftar till att utveckla lösningar med stor potential att bidra till cirkulära produkt- och varuflöden. Speciellt utlyses projekt som antar ett systemperspektiv och vid utveckling av lösningar tar hänsyn till hanteringen av varor över hela deras livscykler. Livsmedel är ett prioriterat område. Sista dag för ansökan är 17 september.

logotype länsstyrelsen i hallands län

Referat från kurs i berättarkonst - storytelling

Onsdagen den 15 maj anordnades det en kurs i storytelling på Halmstads slott. Låter det spännande? Läs referatet från dagen på Länsstyrelsen i Hallands Facebooksida. I dagsläget finns det ingen ny kurs inbokad men är du intresserad av att gå får du gärna höra av dig till Ingvor Johansson. Vid tillräckligt stort intresse kan vi kanske ordna en nya kurs på samma tema.

Halmstads slott

Film, Bilder och refererat från Framsteget 2019

Det finns ett stort intresse för att utveckla mat, dryck, måltider och matupplevelser i Halland. I början av april samlades ett 70-tal personer på Halmstads slott för att tillsammans fortsätta arbetet med att göra Halland till en ännu mer framgångsrik matregion.