fler matinitiativ i Halland

hallands matplats

Hallands Matplats är en digital marknadsplats för företagare inom livsmedels- och restaurangbranschen. Hallands Matplats drivs av Hushållningssällskapet Halland med stöd från Europeiska jordbruksfonden.

Lokalt ledd utveckling halland

Lokalt ledd utveckling i Halland, LLUH, finansierar ett antal projekt med koppling till mat och dryck i Halland.

hallands matgille

Inspiration, hållbarhet, utveckling och innovation. Det är ledorden som genomsyrar projektet Hallands Matgille - ett treårigt projekt som ska stärka och utveckla de livsmedelsförädlande företagen i länet.

kurser hos länsstyrelsen

Länsstyrelsen ordnar kurser och rådgivning med anknytning till områden inom Livsmedelsprogram för Halland. Aktiviteterna riktar sig till verksamma inom olika företag på landsbygden. Läs mer här om olika verksamheter.

Skördetid i Halland

För att lyfta skördetiden har Region Halland tillsammans med LRF, Signerat Halland och Hallands Matgille, med stöd från Europeiska jordbruksfonden, skapat ett koncept som samlar allt som händer i skördetid.

Falkenbergs skafferi

En samling människor som brinner för god mat har tillsammans med Destination Falkenberg skapat Falkenbergs Skafferi Anordnar Falkenbergs Matdagar som i år blir den 6-7 september.

MER MAT - FLER JOBB

Ett ESF finansierat projekt som ska öka matproduktionen i Sverige. Projektet gör verkstad av livsmedelsstrategin och är ett samarbete mellan Lantbrukarnas riksförbund, Arbetsförmedlingen, och Livsmedelsföretagen.